digitalpixel
Kreatív Ügynökség Budapest

Hírlevél küldés

Biztos eszedbe jutott a következő gondolat: „van egy szuper működő weboldalam, de hogy szólíthatnék meg újabb és újabb ügyfelet”

 

Nos, ennek több módja is van, de rögtön itt van az egyik leghatásosabb módszer a hírlevél küldés.

Szuper! Akkor most vásárolhatok egy hírlevél küldő szoftvert is a weboldalam mellé? Nem! Több megoldás is létezik, ami biztos, hogy nem kell ezt feltétlenül megvásárolnod. Mi már évek óta használjuk és nem csak magunk részére a Mailchimp hírlevél küldő megoldást. Ennek ereje abban rejlik, hogy a Mailchimp a saját szerverén futtatja ezt az alkalmazást és 2000 feliratkozóig, ill. maximum havi 12.000 hírlevél kiküldéséig ingyenes. Igaz ezért cserébe a kiküldési időt nem optimalizálhatjuk, ill. maga a kiküldési zóna sem állítható be, plusz a kiküldött hírlevél láblécben ott lesz a Mailchimp logó.

Viszont az ingyenes verzió is biztosítja a:

  • Popup ablakban történő feliratkozást
  • Elhagyott kosár (nem befejezett vásárlás) webshop esetében
  • A/B teszt lehetősége a kiküldött hírleveleknél

Hogyan tudom WordPress weboldalam összekapcsolni a Mailchimp hírlevél küldővel?

Nagyon sok féle megoldás ill. plugin létezik erre. Csak meg kell találni a legjobb megoldást és tudatosan a marketing stratégiánk alapján megfelelően be kell állítani ezt a modult. Ezután már pofon egyszerű lesz űrlap elemeket elhelyezni a weboldalon és gyűjteni a feliratkozókat, akik már a Mailchimp hírlevél küldő platformunkba esnek be.

Mi történik, amikor valaki a weboldalamon keresztül kitöltötte a feliratkozás űrlapot?

Megérkezik és landol a már előre felépített Mailchimp hírlevél küldő rendszerünkben. Azaz mielőtt elkezdenénk lead-eket generálni és gyűjteni a feliratkozókat, célszerű a Mailchimp-ben "Listákat" létrehozni, és a látogatóinkat, feliratkozóinkat ezekbe a listákra terelni. Így egyszerűen tudjuk követni, hogy ki milyen listára iratkozott fel és kit milyen tartalommal szólíthatunk meg.

Hogyan tudom testre szabni a Mailchimp listáimat, kezelőfelület?

A kezelőfelület a MailChimp esetében 5 részre osztható fel:

  • Campaigns: Kampányok, hírlevelek, landing page oldalak
  • Templates sablonok, elmentett hírlevél sablonjaink (amellyel megszólítjuk a feliratkozókat)
  • Lists: listáink, amelyben elhelyezzük és tereljük a feliratkozókat
  • Reports: jelentések
  • Content: tartalmak, feltöltött képek, szöveges anyagok, termék leírások

Ok! Most már nagyjából átlátom, de hogyan is küldhetem ki a megfelelő hírlevelet?

No, igen, most kezdődik a lényegi rész. Meg kell tudni szólítani az egyes listára feliratkozókat. A Mailchimp hírlevél küldő számos előre elkészített, egyszerűen telepített sablonokat használ, amelyet minden gond nélkül mi is használhatunk. Egyszerű drag & drop megoldással, (fogd és vidd) saját tartalmainkkal, képeinkkel, termékeinkkel tölthetjük meg a kiválasztott sablont. Mindent meg tudunk változtatni benne, betűtípus, képek, stb... Amikor elkészültünk és testre szabtuk a kiválasztott sablonunkat, jöhet a beállítás. Hova, mikor, kinek, szeretnénk elküldeni. A kiküldéseket monitorozni tudjuk, hogy ki, mikor, hányszor nyitotta meg hírlevelünket, vagy az abban elhelyezett linkre hányszor "taposott rá". Ez már egy nagyszerű és átlátható képet ad a weboldalon kommunikált termékeinkről, szolgáltatásunkról és potenciális vevőinkről.

Megakadtál? Nem tudod beállítani a hírlevél küldő rendszert? Segítünk, sőt együtt átnézzük weboldaladat, termékeidet, szolgáltatásaidat is, hogy mire célszerű feliratkozókat szerezni.

Most akkor beszéljünk a Te
vállalkozásod marketingjéről

Az alábbi ajánlatkérés űrlapon keresztül tudod felvenni velünk a kapcsolatot. Ezután legfeljebb 8 órán belül válaszolunk és meglátjuk, hogy tudunk-e segíteni. A továbbiakat e-mailben vagy telefonon beszéljük majd meg